Mededelingen Technische Commissie 6 September

Gezocht: Hoofdtrainer carrousel F en E6

Beste leden,


Onze club is nog naarstig op zoek naar een hoofdtrainer voor de carrouseltrainingen F en/of E6.

De jongste jeugd krijgt bij HCOB 1x per week training in carrouselvorm. Op dit moment de E6 op dinsdag 17:30 - 18:45 en de F op woensdag 15:45 - 17:00. Er worden verschillende oefeningen gedraaid onder leiding van trainers in opleiding waarbij een evenwichtige mix van hockeytechniek en spel belangrijk is.

Wat ga je doen?
Op enthousiaste wijze ben je in staat om met hulptrainers telkens een groep van 50 kinderen in de leeftijd van 6 - 10jr het hockeyspel te leren. Dat niet alleen. Minstens zo belangrijk is het om te laten zien dat er niks leukers is dan met vrienden een leuke tijd te hebben op een sportveld. Je helpt onze hulptrainers bij hun taak zodat ze op termijn kunnen instromen in onze trainersopleiding. Je bereidt 5 á 6 oefeningen per week voor die de spelers dan met de hulptrainers in carrouselvorm kunnen afwerken. Deze oefeningen staan voor je klaar in ons trainingsprogramma HockeyFood. 

Wie ben je?
We zoeken een enthousiaste m/v met duidelijke affiniteit met de doelgroep. FUN schrijven wij bij HCOB met hoofdletters, hockeytechnieken aanleren is natuurlijk het doel. 
  • Je omarmt de huidige visie van de KNHB op ontwikkeling van hockeyers.
https://www.knhb.nl/kenniscentrum/verenigingsondersteuning/visie-op-de-ontwikkeling-van-hockeyers

Je past deze visie toe in jouw trainingen en draagt deze waar mogelijk of nodig uit binnen de vereniging.

  • Je volgt de leerlijnen zoals deze klaarstaan in HockeyFood
  • Je bent een moderne trainer die bij voorkeur een HT2 (JJ) diploma heeft maar in ieder geval volgens deze methode traint. Show & Go, spelgericht trainen, actief variëren middels TRAD en omschakeling - bal bezit - niet bal bezit zijn hierbij de belangrijkste aandachtspunten. 

Het lijkt een lange lijst met wensen maar in de praktijk valt het reuze mee. Het gaat ons er om, hoe sta jij namens HCOB op het veld? Je staat in het hart van onze jeugdopleiding en vervult een belangrijke rol in het verwezenlijken van ons beleid. Het is bovenal een superleuke rol die veel voldoening kan geven. Waar nodig gaan we jou natuurlijk ondersteunen of opleiden.

Gewoon doen! Hoe leuk is het om nu door Elst te fietsen en overal handjes omhoog te zien gaan en glimmende snoetjes hoi juf, dag meester, hallo trainer te horen roepen.....

Ga jij ons verder helpen of wil je eerst meer informatie? Dat kan bij Paulien Wemmenhove via [email protected] of Jaap van Oosten via [email protected]
Een keer komen kijken bij een training kan ook natuurlijk, tot snel!